woensdag 10 januari 2018

Verdachte situaties in Zeeland.

Verdachte situatie te Zeeland
Oorspr. Registratienr  PL2100_BVH_2018006257-1
Op dinsdag 9 januari 2018 werd  om 13:22 uur een verdachte situatie gemeld aan de Boekelsedijk  te Zeeland.
Melder deelde mede dat een wit bestelbusje -kenteken 1-VKB-**- bij hem stopte. De man had e.e.a. te koop. De bus lag vol gereedschap. Melder had iets gekocht dat erg goedkoop was en had middels pin betaald. Had daarna de Rabo bank gebeld, doch die konden het pinnen niet achterhalen De verkoper, een Nederlandse man in de leeftijd van 40-50 jaar, donker haar, normaal postuur en 1.90 m lang, gaf betrokkene een kaartje  met een Duitse naam erop. Daarna is het busje verder richting Zeeland gereden
Daarna ontving de politie een 2e melding van een verdachte bus in de omgeving van Zeeland/Oventje. Dit keer was de bus niet voorzien van opschriften maar lag hij wel vol met gereedschap. In de bus lagen een aantal aggregaten en tig stuks handgereedschap. Voor het aggregaat  moest 1000 euro betaald worden. Werd uiteindelijk 750 euro met pin betaling en werden er ook  nog twee schroef/boormachines bijgeleverd.
De politie is ter plaatse geweest. Het nummer op het aggregaat is niet terug te vinden in het systeem. Het bedoelde kenteken van de auto hoort thuis bij een gesloopte Citroen Berlingo. Deze auto was van een ander merk en type. Onderzoek naar de auto en de inzittende heeft niets opgeleverd. 
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie 0900-8844
 —————
Verdachte situatie te Zeeland.
Oorspr. Registratienr     PL2100_BVH_2018006183-1
Op dinsdag 9 januari 2018 werd om 12:30 uur een verdachte situatie gemeld aan  het Achter-Oventje te Zeeland.
Melder zag een half uur geleden. Een witte bus rijden met een afbeelding van een diamant op de zijkant. Er zaten 2 mannen in de auto. Ze kwamen bij melder het erf oprijden, keker er rond en op het moment dat ze iets zagen reden ze weg. Melder is er achteraan gegaan en heeft beide mannen aangesproken. Ze gaven aan voor oud ijzer te komen. Melder vond e.e.a. verdacht omdat ze in eerste instantie weg reden toe ze iemand op het erf zagen. Het betroffen 2 blanke mannen, repectievelijk 25 en 55 jaar oud. Mogelijk vader en zoon.
De politie is ter plaatse geweest en in de omgeving uitgezien naar de bedoelde auto maar deze niet aangetroffen. Zou volgens het opgegeven kenteken moeten gaan om een oranje kleurige Peugeot 1007. Dit klopt niet. Mogelijk valse kentekenplaten of niet correct gezien. 
Getuigen kunnen contact opnemen met de politie 0900-8844. Zie ook andere melding hierboven.

Geen opmerkingen: