donderdag 29 oktober 2015

Nep-agenten.

Incident                 : Nep agenten
Periode van           : 28-10-2015:van 08:20 uur tot 08:30uur
Locatie                  : Rondweg 

Man en vrouw waren in Nederland om landbouwvoertuigen te kopen. Hadden derhalve veel contanten geld bij. Ze vertrokken vanaf hotel Van de Valk te Uden op 28-10-2015 omstreeks 08.20 over de snelweg A50 richting Eindhoven. 
Na ongeveer 5 a 10 minuten reed er plotseling een donkerkleurige Golf 7 naast hen. De bijrijder liet een politielegitimatie zien en gebaarde  dat men hem moest volgen.
Dit deden ze en reden achter de Golf 7 aan de snelweg af. Aldaar werd gestopt  op een onbekende weg ergens achteraf.
De bestuurder van de Golf bleef in de auto zitten. De bijrijder kwam bij de portier staan en toonde snel zijn vermoedelijk valse politie legitimatie en stopte deze snel weer weg en zei dat hij van de politie was. 
De bijrijder droeg nette burgerkleding en sprak met een gebrekkig Duits accent. Hij zei dat mevrouw drugs bij haar had, hetgeen ontkend werd, waarna de bijrijder vroeg of ze geld bij hadden. Ze gaven aan dat ze veel contact geld bij hadden. De nepagent wilde dat geld zien en tellen. Vervolgens kwam er per toeval een surveillance auto voorbij gereden en gingen de mannen er snel vandoor.
Signalement bijrijder: 
Man, blank. Europees uiterlijk. 1.70 m - 1.80 m lang. Mogelijk Oost Europees. Droeg nette merkkleding. Kort donker haar.

Geen opmerkingen: