maandag 31 oktober 2016

Gemeente Landerd ondersteunt Buurt-WhatsApp.

Gemeente Landerd ondersteunt Buurt-WhatsApp
Het doel van Buurtpreventie is om de veiligheid en leefbaarheid te waarborgen in jouw buurt of straat. Met een Buurt-WhatsApp kan dit op een moderne en snelle manier. Gebruikers kunnen (gratis) berichten uitwisselen, wanneer zich een incident voordoet. Hierbij kan men denken aan poging tot diefstal, vandalisme of een verdachte situatie.
Voor elke nieuwe groep is er een beheerder nodig. Iemand, die de deelnemers technisch opvoert in een nieuwe Buurt-WhatsApp.

De buurtinformatienetwerken in Landerd willen u graag ondersteunen bij het opzetten van een Buurt-WhatsApp. Wij kunnen u daarbij van dienst zijn met een aantal tips en het plaatsen van WhatsApp preventieborden. 

Meld u aan!
Als u interesse heeft om ook in uw buurt of straat een WhatsApp groep te beginnen of u wil ook dat er bordjes worden opgehangen voor uw groep? Meld u dan snel aan via: info@binlanderd.nl
We vragen je dan de volgende zaken door te geven: 

• naam en adres beheerder met zijn mobiele nummer
• de straten, die de App omvat
• het aantal deelnemers
• de plaats waar u graag bordjes opgehangen zou hebben

Wat gebeurt er met de gegevens?
Wij bewaren deze gegevens en verstrekken deze eenmalig door aan de gemeente en politie. Er ontstaat dan een netwerk waarmee we elkaar kunnen helpen. Ook kan de politie in voorkomende gevallen dan heel gericht een buurtonderzoek houden, terwijl zij anders op elk adres moet gaan aanbellen om informatie te verkrijgen.

Geen opmerkingen: