donderdag 13 oktober 2016

Diefstal in Schaijk en verdachte situaties te Reek.


Diefstal uit vrachtauto.
Gepleegd op  donderdag 13 oktober 2016 om 3:06 uur.
Locatie A50 parkeerplaats/tankstation de Gagel Schaijk.
De politie is ter plaatse geweest en trof een vrachtauto -een Scania- aan. Het dekzeil aan de rechter achterzijde van de oplegger was opengesneden. Melder hoorde omstreeks 01.45 uur, een auto wegrijden. Vermoedelijk werden een groot aantal koffieautomaten gestolen.
-------------------------------------------------
Verdachte situatie.
Locatie Monseigneur Suijsstraat te Reek.
KWAM EEN VERMOEDELIJK RODE PEUGEOT AANRIJDEN. DAAR STAPTEN 2 MANNEN UIT. ZE WAREN DONKER GEKLEED EN LIEPEN NAAR EEN WONING. DE MANNEN VERDWIJNEN UIT HET ZICHT MAAR DE AUTO STAAT ER NOG WEL.
De politie is met meerdere eenheden ter plaatse geweest. De politie is een eindje richting het centrum gelopen om te kijken of zij de mannen nog aan zouden treffen. Er werd een licht getinte man aangetroffen die bleek uit Goirle te komen. Hij bleek veelvuldig bekend te zijn bij politie en justitie onder andere voor vermogensdelicten. Hij kon geen goede verklaring geven voor zijn aanwezigheid aldaar. Andere personen werden niet meer aangetroffen. De auto betrof een Toyota Aygo. 
Strafrechtelijk gezien heeft de politie niets kunnen vinden maar hebben de slechte bedoelingen van de mannen in Reek vermoedelijk verstoord en daarmee erger voorkomen.
 --------------------------------------------------------------------------
Melding verdachte situatie.
Gepleegd op woensdag 12 oktober 2016 om 21:48 uur.
Locatie Brouwershof te Reek.

ER WERDEN 5 PERSONEN IN EEN AUTO GEZIEN. 2 VAN HEN DROEGEN BLAUWE VESTEN 2 ANDEREN GROENE VESTEN. ZE SPRAKEN ENGELS TEGEN ELKAAR. 1 JONGEN SPRAK NEDERLANDS EN ZEI DAT HIJ VAN EEN ENERGIE BEDRIJF WAS. AUTO IN INMIDDELS WEG
Onderzoek leverde op dat de gebruikers van deze auto bij een eerdere controle mededeelden te colporteren voor Budget energie.
De auto betrof een Citroen Saxo met kenteken: PX-TH-**   .  De auto komt uit Zwolle. Verder zijn er geen bijzonderheden bekend.

Geen opmerkingen: