maandag 30 september 2013

Informatie over inbraak, vernieling en verdachte situaties in Schaijk.


In de afgelopen dagen hebben zich diverse incidenten voorgedaan in Schaijk waarvoor uw speciale aandacht wordt gevraagd. Mocht u ten aanzien hiervan nadere informatie hebben of in verband hiermede ook verdachte situaties hebben waargenomen dan wordt u verzocht dit zo spoedig mogelijk aan de politie door te geven .
Het betreffende onderstaande incidenten :

1.
Op 25 september rijdt tussen 21.00 en 22.00 uur een vrouw in de Molenaarstraat op een soort bromfiets tussen de daar geparkeerde personenauto's. De vrouw zou speciale aandacht hebben voor een woning. Nadat de vrouw gezien was, reed ze weg in de richting van de voetbalvelden.
Haar signalement luidt als volgt:
Zigeunerachtig uiterlijk, circa 1.60 lang, ongeveer 30 jaar oud en met donker in de knot.
Zij droeg een donkere jas/vest en een zwarte rok.
 De bromfiets, mogelijk van het merk Tomos, is/was niet voorzien van een kentekenplaat.
 Ter plaatse heeft de politie niemand aangetroffen die aan het signalement voldeed. Hierna zijn alle straten en gangen in de omgeving bekeken. Zij werd echter niet meer aangetroffen.

 2.
Op 28 september 2013 werd melding gemaakt van overlast gevende jongeren aan de Akkerwinde.
Op twee achter elkaar volgende vrijdagen werd hier omstreeks 23.30 uur door jongeren maïs vernield op een perceel landbouwgrond. Signalementen van deze jongeren zijn niet bekend.

3 .
Op 28 september 2013 werd omstreeks 20.00 uur ingebroken in een woning aan de Van de Venlaan te Schaijk. De bewoners waren op vakantie. De dieven kwamen binnen middels het openbreken van de (zij)deur. Alle ruimten werden doorzocht. Weggenomen werden diverse sieraden en een laptop.

4.
Aan de Molengraaf de Schaijk werd op 28 september 2013 door een bewoner van die straat een verdachte situatie geconstateerd. Een rode auto met het kenteken NS. -XP-..hield zich verdacht op. In verband met eerdere inbraken werd e.e.a. niet vertrouwd. De auto stond half op het fietspad geparkeerd. Onbekend was hoe lang deze auto daar al stond. In de auto was niemand aanwezig. De eigenaar van de auto noch de auto zelf zijn bij de politie bekend.

 5.
Verdachte situatie in de Maalstoel Schaijk. De politie heeft contact gehad met een inwoner uit Schaijk die eerder met de politie had gesproken over verdachte personen uit Schaijk. Betrokkene heeft toen ook een gedeeltelijk kenteken van een auto, die eerder was gezien op of omstreeks 19 september 2013, doorgegeven. Het betrof een oude groene VW golf met een lettercombinatie RX of RG. Onlangs werd deze auto weer gezien in de Maalstoel en reed daarna in de richting van het centrum van Schaijk. De inzittenden van deze auto zouden vorige keer in Reek een aantal inbraken hebben gepleegd. Als gevolg hiervan heeft de politie in de wijk onopvallend gesurveilleerd. Er werd echter in de omgeving niets verdachts waargenomen.

 6.
Een verdachte situatie werd geconstateerd aan de Willibrordusweg te Schaijk. Hier werden op 29 september 2013 of op omstreeks 14.30 uur 2 personen opgemerkt die in een achteraf gelegen straat verdacht naar auto's stonden te kijken. Zij spraken geen Nederlands. Het betreffen personen met de navolgende signalementen:
- een persoon, een beetje aan de forse kant, circa 35 jaar oud en 1.80 lang; kaal en gekleed in een zwart trainingspak;
-de andere persoon met een slank postuur en met getinte huiskleur, circa 1.80 lang en tussen de 40 en 45 jaar oud; gekleed in een donkere spijkerbroek en een wat langere bordeaux rood of oranje getinte jas. Ter plaatse werd door de politie niemand aangetroffen.

Geen opmerkingen: