vrijdag 16 januari 2009

SMS-Alert

8844
Nu ook in: De politieregio Brabant-Noord.

Geachte wijkbewoners,

De gemeente en de politie in onze wijk zijn er om uw veiligheid te waarborgen. Natuurlijk kunnen zij dat niet alleen. Ook u kunt een bijdrage leveren aan een veiliger woon- en leefomgeving. De politie Brabant-Noord en de regiogemeenten starten daarom met een nieuwe service: SMS-Alert. Inwoners hebben de mogelijkheid om via SMS geïnformeerd te worden over onveilige situaties in de buurt.
Ook kan de politie via SMS vragen extra alert te zijn op bijzondere situaties. Verschillende politieregio’s en gemeenten zijn al met dit systeem gestart. Wegens het succes in de gemeenten Uden en Veghel is SMS-Alert nu ook beschikbaar in de overige gemeenten. Wij steunen SMS-Alert van harte, omdat het de veiligheid in Brabant-Noord én de betrokkenheid van u als bewoner in onze wijk kan vergroten.

Wat is SMS-Alert?

SMS-Alert is een service waarmee de politie in staat is u zeer snel te informeren over incidenten die zich in uw omgeving voordoen. De politie kan u bijvoorbeeld informeren over de vermissing van een kind of over overvallers naar aanleiding van een gepleegde overval en u vragen hier naar uit te kijken. Ook kan er bij ernstige incidenten een SMS-bericht gestuurd worden, zoals bij een grote brand met veel
rookontwikkeling.

Kortom, alle informatie die de veiligheid in onze wijk vergroot, komt voor SMS-Alert in aanmerking. Berichten worden verstuurd aan de hand van postcodes. U krijgt dus informatie over uw directe omgeving.
De politie informeert u na ieder SMS-Alert over de afloop.

U kunt helpen!
De berichten zijn bedoeld voor uw eigen veiligheid. Soms kunt u de politie ook een handje helpen door tips en andere bruikbare gegevens door te geven via het telefoonnummer dat in het SMS-bericht wordt vermeld.


Zo meldt u zich aan voor SMS-Alert
• Maak het volgende SMS-bericht met uw mobiele telefoon: ’PBN’ gevolgd door uw postcode en uw huisnummer (bijvoorbeeld: PBN 5211VL41). Uw gegevens worden alleen gebruikt voor SMS-Alert.
• Stuur dit bericht naar nummer 8844. Voor het aanmeldingsbericht betaalt u de standaardkosten van een sms aan uw telecomoperator. De SMS-berichten die naar u verzonden worden, ontvangt u kosteloos.
• U ontvangt kort daarna een welkomst-SMS, met het bericht dat u bent aangemeld. In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.
• Met uw eigen mobiele telefoonnummer en dit wachtwoord kunt u via de website van de politie Brabant-Noord (www.politie.nl/Brabant-Noord) uw gegevens raadplegen en wijzigen. Zo kunt u aangeven in welke periode u géén berichten van SMS-Alert wilt ontvangen (bijvoorbeeld als u op vakantie bent).

Zo kunt u zich weer afmelden:
Maak een SMS-bericht met de tekst PBNSTOP.
• Stuur dit bericht naar nummer 8844.
• Zodra u dit bericht heeft verzonden, krijgt u een ontvangstbevestiging en ontvangt u geen berichten meer.

Heeft u vragen?
Meer informatie over SMS-Alert vindt u op www.politie.nl/Brabant-Noord. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de politie, via
0900-8844.

Wij hopen dat u net als wij, enthousiast bent geworden over SMS-Alert en dat u zich vandaag nog aanmeldt!

SMS-Alert is actief in alle gemeenten in de politieregio Brabant-Noord: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Heusden, Landerd, Lith, Maasdonk, Mill en St. Hubert, Oss, Schijndel, ’s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel en Vught.

Zo meldt u zich aan voor SMS-Alert:

• SMS ’PBN’ gevolgd door uw postcode en uw huisnummer (bijvoorbeeld: PBN5211VL41)
naar nummer 8844.
• U ontvangt een welkomst-SMS van de politie,met het bericht dat u bent aangemeld.
In hetzelfde bericht staat een wachtwoord.
• Met uw eigen mobiele telefoonnummer en
dit wachtwoord kunt u via www.politie.nlBrabant-Noord uw gegevens raadplegen
en wijzigen.

Zo kunt u zich weer afmelden

• SMS “PBNSTOP” naar nummer 8844.

1 opmerking:

BIN web-beheerder zei

SMS Alert is vervangen door Burgernet en NL Alert, Zie 'Links' voor meer informatie.