dinsdag 27 mei 2008

BIN opgericht

Op advies van de stichting belangenbehartiging ouderen Landerd (BOL), hebben de gemeente, politie en 3 buurtverenigingen (Heiheuvel, Molengraaf-Noord en Waterkant) van de Molengraaf in Schaijk, het initiatief genomen om een buurt informatie netwerk (BIN) op te zetten.

BIN is over komen waaien vanuit Belgiƫ en in een pilot in Uden Zuid ingezet (zie http://www.bppuz.web-log.nl/). Het BIN houdt mensen op de hoogte criminele gebeurtenissen in de wijk. Het is ook de bedoeling dat bewoners oplettender worden en verdachte situaties melden bij de politie.

In de wijk zijn een aantal vrijwilligers als BIN coordinatoren aangesteld. De politie zal gebeurtenissen in de regio naar de BIN coordinator doorsturen. Deze zal vervolgens bepalen of deze gebeurtenis van toepassing is voor de bewoners van de wijk. Indien dit het geval is zal de gebeurtenis als een bericht op de site gepubliceerd worden. Middels RSS-feeds kunnen bewoners van de wijk zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden van deze berichten.

Verder zal SMS Alert in de wijk gepromoot worden. Met SMS-Alert is de politie in staat om bewoners zeer actueel te informeren over allerlei zaken die met veiligheid in de wijk te maken hebben. De politie verstrekt via een SMS-bericht informatie over bijvoorbeeld een woninginbreker die in de buurt is gesignaleerd. Door de burgers erbij te betrekken hoopt de politie dat dit zal leiden tot bijvoorbeeld een snelle aanhouding van een inbreker.

Geen opmerkingen: