zaterdag 19 augustus 2017

Overlast, verdachte situatie en vernieling te Schaijk.

Overlast jeugd te Schaijk.
Oorspr. Registratienr  PL2100_BVH_2017171924
Op vrijdag 18 augustus 2017 werd om 16:03 uur het onderstaande gemeld bij de politie. Het betrof de locatie  Bossestraat te Schaijk.

BETROKKENE WAS BIJ DE FYSIOTHERAPIE. OP HET PLEIN WAREN ONGEVEER 6 JONGEREN VAN 15 - 16 JAAR. BETROKKENE ZAG DAT 1 VAN DE JONGENS EEN ANDER ACHTERNA RENDE MET IETS WAT LEEK OP EEN VUURWAPEN. WEET NIET OF HET ECHT OF NEP WAS MAAR HET LEEK ECHT EN VOORAL HET KIND VAN BETROKKENE WAS ERG BANG. OOK ANDERE OMSTANDERS WAREN BANG ALDUS BETROKKENE.

SIGNALEMENT BEDOELDE JONGEN: LANGE SMALLE KNUL MET PET OP, WIT BEDRUKT SHIRT EN BLANK.

De politie heeft ter plaatse de jongeren aangetroffen en de betrokken jongen met het vuurwapen eveneens gesproken. Wapen was blauw met geel en van plastic. Leek niet op een echt wapen.
------------------------------------
Verdachte situatie te Schaijk.
Oorspr. Registratienr    PL2100_BVH_2017171065
Op donderdag 17 augustus 2017 om 11:33 uur deed zich aan de  Molenaarstraat  te Schaijk het volgende voorval plaats.

BETROKKENE DEELDE MEDE DAT ER OMSTREEKS 11.20 UUR EEN VROUW AAN DE DEUR STOND MET DE VRAAG OF ER NOG SPULLEN WAREN OM TE LATEN SLIJPEN. BETROKKENE VOND HET OPVALLEND DAT DE VROUW NAAR BINNEN KEEK EN BEGON TE PRATEN OVER EEN AANTAL ANTIEKE SPULLEN  WELKE IN DE GANG STONDEN . ZE TRACHTTE BETROKKENE AAN DE PRAAT TE HOUDEN. BETROKKENE KAPTE HET AF EN SLOOT DE DEUR. DE VROUW LIEP DAARNA NAAR EEN WITTE RENAULT MET KENTEKEN 8-VGN-**  . IN DE AUTO ZAT EEN MAN MET GRIJS HAAR EN NA EEN KORT OVERLEG GING ZIJ NAAR EEN ANDERE WONING IN DE STRAAT. DE AUTO ZOU NU DE STRAAT UIT ZIJN,
SIGNALEMENT VROUW: ZOU ROOD HAAR HEBBEN. MEER IS NIET BEKEND.

De politie is ter plaatse geweest
Betrokkene vertrouwde het niet en heeft  haar weggestuurd en de voordeur gesloten. De bedoelde vrouw liep naar een witte Renault Trafic. Even later zag betrokkene dat de bedoelde auto wegreed in de richting van de Rijksweg.
De auto staat op naam van een inwoner uit Arnhem. Verder zijn er geen bijzonderheden.
In de omgeving uitgekeken naar de bedoelde auto en personen, echter niet meer aangetroffen.
----------------------
Vernieling woning te Schaijk.
Oorspr. Registratienr  PL2100_BVH_2017170937
Tussen zondag 13 augustus 2017 19:00 en maandag 14 augustus 2017 09:00 uur werd aan een vrijstaande woning aan de Maalstoel  te Schaijk schade aangericht. Het raam  naast voordeur werd vernield. De vernieling vond plaats tijdens de afwezigheid van de bewoners tijdens de plaatselijke kermis.

Geen opmerkingen: