maandag 22 juni 2015

BIN informatieavond Buurtvereniging 't Waeleland

Buurtvereniging 't Waeleland heeft vanavond voor alle inwoners van de oranjewijk in Schaijk een informatieavond gehouden over het BIN in Schaijk en Reek.

BIN staat voor Buurt Informatie Netwerk en is kosteloos.

Burgemeester Bakermans, verantwoordelijkheid voor de veiligheid in de gemeente Landerd, benadrukte het belang dat mensen mensen opletten op verdachte situaties en deze melden bij de politie. Veiligheid is iets wat iedereen aangaat en waar we allemaal aan bij kunnen dragen.
Indien voldoende mensen uit wijk van 't Waeleland zich aanmelden, zullen er borden bij de invalswegen van de wijk komen om aan te duiden dat BIN actief is.

In Landerd is BIN voor het eerst opgestart in de wijk de Molengraaf in Schaijk, omdat er destijds veel inbraken en autodiefstallen waren. Mathieu Vissers van de Molengraaf vertelt hoe BIN in eerste instantie voor de Molengraaf opgezet is en hoe het werkt.

Peter Relou, voorzitter van 't Waeland benadrukt nogmaals dat het belangrijk is mensen zich aanmelden en buurtgenoten, die niet aanwezig zijn, stimuleren om dit ook te doen.

Klik op de volgende link voor meer informatie over BIN.
Meteen inschrijven kan natuurlijk ook.

Geen opmerkingen: