dinsdag 9 december 2014

Diefstal loaders in Zeeland en Schaijk.

Gisteren werd melding gemaakt van een diefstal van een loader in Schaijk. Vandaag is een loader gestolen in Zeeland. Binnen zeer korte tijd dus op 2 locaties. Gelukkig werden beide loaders weer aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat op andere lokaties dergelijke diefstallen zullen plaatsvinden. 
Hieronder de diefstal in Zeeland.

Incident                 : Diefstal loader
Periode van           : 09-12-2014 02:15 uur
Locatie                  : Weversweg  Zeeland

Voorval:
HEBBEN NET EEN LOADER WEGGEHAALD, HOORDE ZE 5 MINUTEN
GELEDEN WEGRIJDEN. MELDER NIKS GEZIEN, WEL GEHOORD.
BETREFT EEN GELE LOADER, ER ZIT GPS OP.

Actie:
Politie is ter plaatse en ziet een verdachte vrachtauto staan. Zien eveneens de ontvreemde loader staan in een weiland.

Terugkoppeling:
Melder zag vanuit zijn slaapkamerraam de loader wegrijden. Het was helaas te donker voor hem om personen of voertuigen te zien. Melder is direct in zijn auto gesprongen om te gaan zoeken.
Vrachtauto bleek gestolen en werd getakeld.
Helaas werd niemand meer bij de vrachtwagen aangetroffen.
De loader werd aangetroffen en is retour eigenaar gegaan.

In relatie tot de loaderdiefstallen kan nog de volgende verdachte situatie worden gemeld.
Op de Kerkstraat in Zeeland stonden twee auto's dicht bij elkaar stil. De politie  zag 2 personen (één met rugzak) uit een Peugeot 206 stappen. Op dat moment naderden een Volkswagen Caddy (of Citroen Berlingo). De ruiten waren erg beslagen. Uit de uitlaat kwam een grote hoeveelheid rook bij beiden auto's. De caddy reed weg, geen kenteken bekend. De Peugeot heeft in het kenteken mogeljk 50-NG- ..  staan. Beide auto's werden uit het oog verloren en niet meer teruggevonden. Bij de diefstal van een loader in Schaijk -eerder deze week- was eveneens sprake van een Volkswagen Caddy.

Hebt u ten aanzien van deze diefstallen en verdachte situatie nadere informatie of ook iets hiervan gezien/ gehoord dan wordt u verzocht dit aan de politie te melden.

Geen opmerkingen: