maandag 24 februari 2014

Woninginbraken en Carnaval.

Traditioneel stijgt het aantal woninginbraken in de week voorafgaande aan de carnaval en tijdens dit festijn.
Ook gaan veel mensen in deze periode op vakantie. Daarom vragen wij u, net als de politie, extra alert te zijn op verdachte situaties in uw woonomgeving en deze ook bij de politie te melden.
Carnaval is altijd een drukke tijd voor de politie. Agenten begeleiden verschillende evenementen en optochten in de regio en zorgen voor de openbare orde in de horeca. Daarnaast blijft de politie ook alert op woninginbrekers. Zo houden ze de bekende inbrekers in de gaten en letten  ze tijdens de diensten extra op situaties die duiden op een inbraak. Rond carnaval wordt de politie in Brabant ondersteund door de Landelijke Eenheid. De Dienst Luchtvaart zorgt dan voor luchtsteun bij heterdaadsituaties. De helikopters staan klaar en zijn beschikbaar voor heel Brabant.

Meldingen doorgeven

Als inwoner heeft u ook een belangrijke taak bij het stoppen van inbrekers. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie, die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie.
Bent u getuige van een woninginbraak? Bel u dan het alarmnummer 112 bellen, daar vangt de politie boeven mee. Aan de hand van de melding wordt de inzet bepaald. U begrijpt dat op een melding "Er wordt nù ingebroken" door de politie anders gereageerd wordt dan op "Er is afgelopen nacht ingebroken". In dat laatste geval kunt u 0900-8844 bellen. Ziet u iets verdachts, dan kunt u dit ook vastleggen met uw mobiele telefoon. Mogelijk kan de politie met onze behulp van uw beelden, verdachten opsporen.

Geen opmerkingen: