woensdag 12 november 2008

Samen tegen inbrekers

Samen tegen inbrekers.

In de donkere maanden vinden er vaak meer woninginbraken plaats dan in de rest van het jaar. Inbrekers zijn vooral actief in de maanden dat de duisternis al vroeg in de avond valt. Reden voor de politie om de winter maanden meer aandacht te besteden aan de aanpak van woninginbraken in een speciaal najaarsoffensief.

Wat doet de politie?

Wat houdt het offensief in? De politie houdt bekende woninginbrekers scherp in de gaten, agenten op straat hebben relevante informatie om zoveel mogelijk woninginbraken te voorkomen. Uiteraard is de politie extra aanwezig in wijken waar veel wordt ingebroken. In sommige wijken organiseert de politie extra controles.

Wat kunt u doen?

De woninginbreker tegen houden, daar kunt u ons bij helpen. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details en bel direct de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). In acute noodsituatie kunt u het alarmnummer 112bellen.

Daarnaast kunt u uw woning ook beveiligen tegen het inbrekersgilde. Denk aan het sluiten van ramen en deuren als u weggaat of het aanlaten van lampen, maar ook aan het juiste hang- en sluitwerk.

Geen opmerkingen: