dinsdag 5 juli 2016

Vakantie en inbrekers

De vakantieperiode staat weer voor de deur. De komende weken vertrekken veel mensen op vakantie. Inbrekers weten dat dit de periode is om hun slag te slaan. Je kan een mogelijke inbraak soms eenvoudig voorkomen door een aantal simpele maatregelen te nemen:
*Laat niet via voicemail of social media weten dat je met vakantie bent. Inbrekers zitten helaas ook op Facebook, Twitter en Instagram.
*Zorg dat je een bewoonde indruk aan het huis geeft. Laat wat glazen op het aanrecht staan en leg de krant op tafel. Stel met een tijdschakelaar in dat de lampen 's avonds automatisch aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn.
*Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur blijven liggen. Deze kun je zien goed liggen als je een voordeur met glas hebt.
*Zorg dat de ramen en deuren zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang.
*Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe minder groot de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en laat de gordijnen open.
*Heb je een oprit? Laat de buren er af en toe hun auto parkeren, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.
*Geef aan de buren door dat je op vakantie gaat zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Geef hen ook een telefoonnummer van een thuisblijver, zo kunnen zij altijd een contactpersoon bereiken bij bijzonderheden. 
*Berg kostbare spullen op, zodat ze niet vanaf de straat te zien zijn.
*Zorg dat er geen ladders, containers of andere hulpmiddelen bij de woning staan die het gemakkelijk maken om naar binnen of een tuin in te klimmen. 
*Stel de buitenverlichting met een sensor in, zodat deze op beweging aanspringt. Dit schrikt inbrekers af.
Iedereen een hele fijne vakantie toegewenst!

Geen opmerkingen: