woensdag 8 juli 2015

Verdachte situatie met nep-agenten.

Incident                 : Verdachte situatie NEP agenten
Periode van           : 07-07-2015 14:00 tot 14:30 uur
Locatie                  : Uden (kan zich zomaar ook in Schaijk en Reek voordoen)
 
Meldster was alleen thuis. Omstreeks 14.00 uur kwamen twee mannen aan de deur. Zij legitimeerden zich netjes als politiemensen. Het legitimatie bewijs zat in een soort van leren hoesje. De twee mannen waren gekleed in een overhemd, nette broek en schoenen. Ze deelden mede bezig te zijn met een onderzoek naar een Oost-Europese groepering die zich op hun beurt weer bezig hielden met overvallen op woningen in Brabant. De mannen vertelden voorts dat hun adres was opgedoken in dat onderzoek. Verdere details ontbraken echter. Ze hebben de vrouw meerdere keren gewaarschuwd voor het feit dat haar adres dus was opgedoken in het onderzoek. De vrouw heeft de mannen zo'n 10 minuten binnen gehad en ze hebben allemaal aan de keukentafel gezeten. Mevrouw heeft geen argwaan gehad of de mannen wel of niet van de politie zouden zijn. Ze vroegen haar ook nog of ze alleenstaand was en of ze thuiszorg had. Ze heeft de mannen in de woning niet uit het oog verloren. De mannen hadden geen tassen en/of schrijfwaar bij. De mannen zijn vervolgens ook weer gegaan. Mevrouw heeft geen voertuig en dus ook geen kenteken oid gezien. Ze heeft een signalement opgegeven wat lijkt op de mannen in de melding in Oss die rond 17.00 uur binnen kwam. Daar zou 8.000,- euro zijn weggenomen! 
 
SIGNALEMENTEN:
Man 1: 
- Zwart krullend haar, ongeveer 40 jaar oud, 1.80 m lang, een wit overhemd met in de nek een soort van ruitjesmotief, nette donkere broek en donkere schoenen. 
Geen opvallende tatoeages, bril, ketting, horloge, armband, oorbellen of iets dergelijks waargenomen. 
 
Man 2: 
- Lang, recht sluik haar, ook ongeveer 40 jaar oud, 1.90 m lang, rood/bruin overhemd met ruitjesmotief, donkere broek en schoenen. 
Geen opvallende tatoeages, bril, ketting, horloge, armband, oorbellen of iets dergelijks waargenomen.

Advies: In soortgelijke situatie  -ook bij twijfel- altijd direct de politie informeren.

Geen opmerkingen: